Annonse

Svensk mester vant Copenhagen Barber Battle 2019!

Svensk mester vant Copenhagen Barber Battle 2019!
13. juni 2019 lep@freemindsmedia.com

13. juni 2019

Svensk mester vant Copenhagen Barber Battle 2019!

Tekst: Gunnhild Bjørnsti & Alexandra Malmborg (Red. Lea Petrine)
Foto: Carl D. Marshall

 

Åtte talentfulle barberere fra de fire nordiske landene møttes til Nordic Hair Awards and Expo for å konkurrere om vinnertittelen i den alle første nordiske barbererkonkurransen, organisert av Barber Supplier Nordic og Hair Magazine. Pulsen var høy og det var en maskulin atmosfære i det industrielle området i København under de fire barbererkampene og under finalen.

Moe Agha og David Cardona-Alvarez fra Norge, Amin Iranmanesh og Anas Baker fra Sverige, Jan-Magnus Lönnqvist fra Finland og Christopher Mitchell, Kasim Moslem og Zurab Ulardjichvili fra Danmark hadde alle blitt utplukket til å delta i Copenhagen Barber Battle 2019. Noen av barbererne hadde konkurrert før, men for de fleste var dette første gang.

Juryen bestod av tre kjente navn i bransjen;
Kenneth Johnson (SE) aka FreeSir2.0, Adee Phelan (UK) fra SKNHEAD og Jorge Oppé (UK) fra Oppé. Sammen tok de den utfordrende oppgaven om å bedømme barberernes ferdigheter i skjeggtrimming, basert på syv ulike kategorier.

Mange skjegginteresserte mennesker samlet seg rundt det koselige Barber Battle Area når den første duellen startet. Jac Ludlow (UK), direktør for Jac Ludlow Education og eier av Escape Barbershop i Oslo, var showets vert og ledet publikum gjennom de spennende kampene, samtidig som han også intervjuet deltakerne og snakket om bransjen.

Etter de fire kampene stod Amin (SE), Moe (NO), Kasim (DK) og Jan-Magnus (FI) igjen som finalister og gikk videre til Main Stage. Hver finalist ble tildelt en modell før en 30 minutters nedtelling startet. Den var uten tvil en intens konsentrasjon mellom barbererne da de viltvoksende skjeggmodellene ble trimmet, klippet og stylet.

«Den nordiske stilen kan fort bli beskrevet med ordet «enkelhet», sa den kjente hårstylisten Adee Phelan, som var en av dommerne. For en tid tilbake var barbereryrket bare den dårlig utgaven av en frisør, men sånn er det overhodet ikke i dag.»

Når de 30 minuttene hadde passert og det var tid for dommerne å utnevne vinneren, var stemningen til å ta og føle på. Til tross for det høye nivået på alle fire barbererne, gikk den svenske barberermesteren Amin Iranmanesh fra Salong Randevu i Gøteborg av med seieren og vant 5.000 DKK, en pokal og en stor goodie bag fra SKNHEAD. Gratulerer så mye til Amin, som nå kan smykke seg med både denne vinnertittelen og Best Barber of the Year 2018 i Sverige. Jan-Magnus kom på andreplass, og Kasim og Moe på delt tredjeplass.

Kenneth Johnsson, som var hoveddommer, var svært fornøyd med konkurransen: «Jeg er veldig glad for å få muligheten til å bedømme den aller første nordiske barbererkonkurransen. Det var en ekstremt krevende oppgave siden alle de åtte barbererne viste et høyt nivå. Men det var også veldig inspirerende. Vi var tre dommere med totalt forskjellige bakgrunner, som bedømte basert på syv forskjellige kategorier, uten å ha en anelse om hvordan de andre utdelte poengene. Jeg ser allerede frem til neste års arrangement!»

Alle deltakerne i Copenhagen Barber Battle 2019:

Danmark
Kasim Moslem, Fratres M Barbershop
Zurab Ulardjichvili, The Barbershop Bar
Christopher Mitchell, Henri

Finland
Jan-Magnus Lönnqvist, B.Borg & Co Barber Shop

Norge
Moe Agha, Escape Barber Shop
David Cardona-Alvarez, Big Jims Trims

Sverige
Amin Iranmanesh, Salong Randevu
Anas Baker, Rusty Rascals

Tusen takk til alle som deltok, og til Barber Supplier Nordic for all hjelp med å organisere denne fantastiske barbererkonkurransen. 

ANNONSE