Annonse

Finn den rette medarbeideren til salongen

Finn den rette medarbeideren til salongen
29. mai 2019 kla@freemindsmedia.com

29. mai 2019

Finn den rette medarbeideren til salongen

Når man driver en salong handler det om å samle det perfekte teamet. Det kan være vanskelig, men her har vi samlet et par gode tips.

Søknaden
Se etter en godt formulert, kortfattet søknad som indikerer at man har satt seg inn i salongen. Det behøver ikke være et perfekt språk, men søknaden skal indikere at den jobbsøkende er organisert, er initiativtakende og er interessert i firmaet. Samtidig skal den jobbsøkende ha en god CV – helst med nøkkelkvalifikasjoner øverst. Erfaring, trening og interesser skal ikke fylle mer enn to sider. Undersøk dessuten om den jobbsøkende har interesser som passer med arbeidet i nettopp din salong.

Førsteinntrykk er viktig
Hvordan svarer den jobbsøkende på telefonen – svarer de profesjonelt eller har de en profesjonell telefonsvarer? Svarer de på din beskjed?

Det er viktig at de i det minste husker hvem de har sendt sin CV til og at de høres glade ut for å høre fra deg.

Se etter…
Søk etter frisører som ikke bare er på utkikk etter midlertidig arbeid og som viser at de gjerne vil utvikle sin karriere med firmaet. Det er viktig at kandidatene kan være en del av et team, at de har gode kommunikasjonsevner og at de har teft for kundens behov. Utover dette skal man sikre seg om at kandidaten har styr på hvor mye det krever å være en del av en sysselsatt salong

Relevante spørsmål å stille under et jobbintervju

  • Hva er dine forventninger og hvordan har du tenkt deg å oppnå dem?
  • Hvorfor vil du forlate din nåværende arbeid?
  • Om jeg ringer din nåværende arbeidsgiver for å få en muntlig referanse, hva tror du han/hun kommer til å si om deg?

Verdt å tenke på:
Er kandidaten klar over hvilken type kunder som kommer til nettopp din salong?
Kjenner kandidaten til de nyeste stylingteknikker?
Har kandidaten en fin klesstil og er han/hun kjent med de seneste motetrendene?

Svar man burde se etter

  • Positive og selvsikre svar – kandidater som liker bransjen og som kan gi eksempler.
  • Relevante svar – lytter den jobbsøkende ordentlig til hva du spør om? Det gir en indikasjon på hva de kommer til å lytte til angående hva kunden egentlig ønsker.
  • Ærlighet – kandidaten behøver ikke ha en perfekt CV. Alle kan ha mangler eller jobber som de ikke har vært helt fornøyd med. Se derfor etter ærlighet.

Etter jobbintervjuet
Når man har valgt den frisør man mener passer best i salongen, er det en god ide å teste frisøren i salongen en dag for å se hvordan personen oppfører seg i forhold til både kunder og andre medarbeidere i teamet.

Ta gjerne nykommeren med ut på bakrommet sammen med en eller to av de andre for en litt mer avslappende samtale omkring alt mulig, for eksempel familie, reiser eller hobbyer, slik at du får vite mer om deres personlighet og generelt om deres liv, samtidig som det gir en god indikasjon på om personen passer inn i salongen og teamet.

Finn kandidaten
Når du har identifisert kvalifikasjoner og typen medarbeider, finnes det ulike medier du kan bruek for å finne rett person. Et eksempel på relevante medier er frisørblader, bransjehjemmesider, og den elektroniske jobbportalen www.frisorjobb.no

ANNONSE