Annonse

En pompøs og storslått fest på Global Zoom 2019 i Wien

En pompøs og storslått fest på Global Zoom 2019 i Wien
8. oktober 2019 lep@freemindsmedia.com

08. oktober 2019

En pompøs og storslått fest på Global Zoom 2019 i Wien

Tekst: Alexandra Malmborg
Foto: Alexandra Malmborg

Nesten 3 000 frisører og bransjefolk fra hele verden var på plass i Wien, Østerrike når årets utgave av Global Zoom ble arrangert. Det ble en festlig helg med mye fart, inspirasjon og ikke minst spenning når den siste Color Zoom Challenge noensinne ble avgjort.

Kledd i lederhosen eller dirndl, hatter og fletter, innviet de 133 nordiske Goldwell-tilhengerne helgen med en nordisk aften med Oktoberfest-tema på Rahauskeller i Wien. De bydde på en ekte østerriksk middag, terningspill, dans og sang. Stemningen var på topp og det var ingen tvil om at frisørene var forventningsfulle og giret før årets arrangement.

Den norske gjengen feiret inn helgen iført lederhosen og dirndl.

Første dagen i messehallen ble åpnet med en varm velkomst på scenen. Agnes Westman, Global Master for Goldwell, og The Eluminators viste color merging-teknikker med de nye fargene Elumen Play. John Moroney, Vice President Creative & Communications for KAO Salon Division, introduserte besøkene for årets store nyhet – Goldwells nyutviklede konsept og style statement, «Hair, Color, Style».

– Uten forandring kan man ikke vokse, sa John når han fortalte at dette var siste gang Color Zoom Challenge arrangeres, i det formatet vi er vant til.

På linje med Goldwells nye konsept lanserte de deres nye kolleksjon, Intrepid Couture Collection 2020.

Fra Norge konkurrerte Jevgenya Kirillova fra Studio Style i New Talent.

Konkurransen kommer i framtiden til å hete Global Creative Awards og bestå av flere kategorier der man fritt kan skape frisyrer ut ifra egne inspirasjonskilder. Color Zoom-kolleksjonen, som tidligere lansertes på arrangementet hvert år, kommer også til å fornyes på linje med deres nye konsept. Premierekolleksjonen som ble lansert denne gangen heter Intrepid Couture Collection 2020, og består av tre trendretninger; Soft Texture, Future Glam og Bold Sport.

En spennende Color Zoom 

Årets Color Zoom Challenge startet med en flaggparade. 91 bleket modeller satt på rad og rekke når klokken begynte å tikke nedover fra 3 timer – tiden som finalistene hadde på seg til å gjenskape deres vinnerlooks. Totalt deltok frisører fra 37 ulike land i de tre ulike kategoriene. Fra Norge konkurrerte Jevgenya Kirillova fra Studio Style i New Talent og Anita Nedrebø fra SANS Hår & Makeup i Creative Colorist.

Årets konkurranse gikk ut på å skape sin egen tolkning av det fargesterke kolleksjonen The Remix Collection 2019. Jubel fylte salen når tiden var ute og finalistene fikk vist fram sine kule stylinger og stilige fargekombinasjoner. Sjeldent har man opplevd en slik fargeeksplosjon!

Årets oppgave var å skape sin egen tolkning av den fargesterke kolleksjonen REMIX. Her ser dere alle finalistene i kategorien Creative Colorist.

11 finalister fra Norden konkurrerte i Color Zoom livekonkurranse. Her er alle finalister og deres modeller.

Anita Nedrebøs modell i Creative Colorist-kategorien.

Anita Nedrebø fra SANS Hår & Makeup konkurrerte i Creative Colorist.

Fashion ”backward” & fashion forward

Jubel og farge fylde også scenen på kvelden. Som en hyllest til Wiens historie startet gallakvelden med dansere i Mozart-kostymer blandet med stort pompøst hår, dekorert med blant annet dokker og blomster, skapt av den store Mario Krankl, Goldwells Global Brand Ambassador. Etter det var det dags for fashion- og trendvisning når Intrepid Couture Collection 2020 ble presentert for første gang. Kolleksjonen viste fram dristige men sofistikerte farger, vintage-inspirerte frisyrer og myke, uperfekte former med en moderne «edge».

Innen prisutdelingen startet gikk alle deltakerne gjennom hallen med flagg fra alle verdens hjørner. Alle var mega-spente når det endelig var tid for å kåre årets tre vinnere. Til tross for fantastisk innsats ble det ingen nordiske medaljeplasser i år, gullkonfettien regnet i stedet ned på J Lim fra Singapore, som vant i New Talent, Irakli Sardalishvili fra Russland som vant i Creative Colorist og Yuijin Ho fra Singapore som Partner Colorist. Kvelden ble feiret med street food, drinker og dans helt til morgentimene.

I Stylist’s Favorite Awards ble det seier for dyktige frisører fra Storbritannia alle tre kategorier.

Den kjente Mario Krankl stod bak de store hårene på gallakveldens første visning.

Det ble dessverre ikke medaljeplasser for de nordiske deltakerne i år. I stedet ble det heller Singapore og Russland som stod under gullregnet denne gangen.

Artists’ Sessions

På mandagen var deltakerne tilbake foran scenen, men denne gangen for å suge til seg lærdom og inspirasjon fra de så kalte Artists’ Sessions, der flere kreative team viste fram sine nylanserte kolleksjoner. Først ute var Hare & Bones fra London, ledet av Sam Burnett, som presenterte sin nye Tainted Quartz kolleksjon. Neste visning lå igjen i østerrikeren Mario Krankl sine hender. Denne gangen viste han vakre oppsetninger og avsluttet med å forføre publikum med et grasiøst show med ballett, stort avantgardehår og vakre klær.
Etter en mer detaljrik gjennomgang og repetisjon av gårsdagens lansering Intrepid, inntok M&P scenen der de gav en teknisk vising av deres nye kolleksjon Reversible. Sist men ikke minst viste ICONO fra Berlin fram sin nye kolleksjon 100k Lux som var inspirert av lys.

Et pompøst farvel

På kvelden var det dags for «Global Zoom Farewell Marquerade Ball». Det staselige Hofburg Palace skapte en magisk stemning for de mange gallakledde frisørene med masker. Lokalenes mange rom bydde på matretter av ulike sjangere. Mest oppsiktsvekkende var dessertbordet som var dekorert med frukt, blomster og en glitterkledd modell. Global Zoom kunne ikke satt dette sammen på en bedre måte.

Janet Kristensen, Senior Product Manager Color hos Kao, var storfornøyd med helgen. Det var spesielt tre ting som hun håper at frisørene tar med seg hjem; inspirasjon fra Intrepid og de andre showene, motivasjon til å konkurrere neste år og sist med ikke minst, at de har hatt det gøy sammen med gjenget fra Kao.

Vi ser allerede fram til neste år, når Kao Salon Global Experience (som det nå bytter navn til) går av stapelen i Amsterdam.

Det pompøse Hofburg Palace skapte en magisk stemning til avskjedsfesten siste kveld. 

Mats Heitmann og Johnny Ødegaard gjemte seg bak disse maskene den siste kvelden.

Dessertbordet på maskeradefesten var mildt sagt «one of it’s kind».

Alle vinnerne i Global Zoom:

New Talent Category
Bronsje: Courtney Cairns (Storbritannia)
Sølv: Gzno Ooi (Malaysia)
Gull: J LIM (Singapore)

Creative Colorist Category
Bronsje: Fish Lai (Taiwan)
Sølv: Van Dong Luong (Vietnam)
Gull: Irakli Sardalishvili (Russland)

Partner Colorist Category
Bronsje: Yan Yanchoglo (Russland)
Sølv: Van Ha Hoang (Vietnam)
Gull: Yuijin Ho (Singapore)

Stylist’s Favorite Awards
New Talent: Courtney Cairns (Storbritannia)
Creative Colorist: Lauren Roma Hanlon (Storbritannia)
Partner Colorist: Richard Munslow (Storbritannia)

ANNONSE