Annonse

Bli #hårdonor – en forandring med mening

Bli #hårdonor – en forandring med mening
28. mai 2019 kla@freemindsmedia.com

28. mai 2019

Apollo Hårsenter i spissen for Norges største hårdugnad

Tekst: Apollo Hårsenter-kjeden (red. Kristine Larsen)
Foto: Apollo Hårsenter-kjeden

Det å miste hår kan føles tungt, uansett årsak. Hårdonasjon kan være med på å gi andre muligheten til å få flott hår igjen. Hår som klippes av i salonger kan bli tatt i bruk til parykker og hårerstatninger for dem som trenger det. Apollo Hårsenter har derfor satt i gang Norges største hårdugnad og gir gode tips til deg som frisør om hvordan du kan bidra!

Hår er for mange en svært viktig del av menneskers selvbilde, og mange opplever det som vanskelig dersom man av ulike årsaker mister håret. I samarbeid med Norske frisør- og velværebedrifter har Apollo Hårsenter-kjeden startet kampanjen #hårdonor, med mål om å engasjere flere til å donere hår.
– Vårt mål med dugnaden er å sette fokus på at mange sliter med hårtap og at det er et stort behov for donert hår. Det å donere bort håret er en positiv opplevelse for mange; den som gir, frisøren som klipper av og som får lage en ny kort frisyre, våre spesialister som designer hårløsninger til de som trenger mer hår og aller mest de som får det flotte håret som gjør at de får en bedre hverdag, forteller Olav Midtgarden, daglig leder for Apollo Hårsenter-kjeden.

Avbildet er Olav Midtgarden, daglig leder for Apollo Hårsenter-kjeden, sammen med lederen for Alopeciaforeningen, Oda Molstad. Bildet er fra årsmøtet til Alopeciaforeningen 2019, hvor Apollo Hårsenter fortalte om kampanjen «Bli #hårdonor» og delte ut en gavesjekk på 79.500kr til Alopeciaforeningen. For hver parykk og hårdel Apollo Hårsenter-kjeden lager av donert hår, settes det av penger i et fond som deles likt mellom Alopeciaforeningen Norge og Barnekreftforeningen hvert år.

Som frisør kan man enkelt være med på å bidra til økt fokus og kunnskap omkring hårdonasjon, og i samarbeid med Apollo Hårsenter gir vi deg her gode tips til hvordan du kan snakke med dine kunder om hårdonasjon, samt hvordan du kan donere hår fra salongen.

Vis dine kunder at du er med på hårdugnad
Selv om hårdonasjon er et viktig tiltak for å hjelpe dem med hårtap, kan det være dine kunder og kollegaer ikke vet så mye om dette. For å skape oppmerksomhet rundt hårdonasjon tilbyr Apollo Hårsenter en donor-pakke, med innhold som gjør det enkelt for deg å spre budskapet og komme i prat med dine kunder om temaet. Pakken inneholder blant annet et klistremerke du kan feste på speilene og et bord-display du kan ha i velkomsområdet, slik at du enkelt kan komme i prat med dine kunder om hårdonasjon. Les mer om donor-pakken og bestill den her!

Bestill donor-pakken og få tilsendt: 1 stk. donor-brosjyre for opplæring av dine ansatte, 5 stk. linjal-klistremerker til å feste på speilene, 5 stk. #HÅRDONOR-diplomer til dine kunder, 1 stk. borddisplay med «Derfor bør du bli med»-info, Ca. 250 egnede hårstrikker.

Gi flere håret og selvbildet tilbake
For dem som rammes av hårtap kan det oppleves svært vanskelig og påvirke deres selvbilde, uansett alder, kjønn eller årsak til hårtapet. Hår som doneres anvendes til å spesiallage naturtro hårdeler og parykker til personer som sliter med tynt hår og hårtap. Når du har kommet i prat med dine kunder om viktigheten av hårtap, kan du informere dem om hva donor-hår brukes til og hvordan dette kan hjelpe personer som trenger det. Fordi flott hår er viktig – også for de som har mistet det!

Hår som doneres anvendes til å spesiallage naturtro hårdeler og parykker til personer som sliter med tynt hår og hårtap. Kvinnen til høyre, Marita, har fått spesiallaget parykker av donorhår.

Hvordan bli #hårdonor
Ønsker du å bidra, men vet ikke hvordan? For at du som frisør enkelt kan komme i gang med hårdonasjon, har Apollo Hårsenter sammenfattet prosessen i seks steg, som du kan lese om her!

Les mer om Apollo Hårsenter og kampanjen #hårdonor på www.hårdonor.no, og hold deg oppdatert på kampanjen via deres Facebook-side #Bli Hårdonor. På Instagram under hashtaggen #hårdonor kan du se hvordan andre salonger sprer budskapet om kampanjen.

Fra negativt til positivt med personlig konsultasjon
Det å miste håret er for mange sårt og vondt, og havner man i en situasjon som gjør at man har behov for hårerstatning, ønsker mange et naturlig resultat som passer dem. Laura og Linda er to av spesialistene på hårtapsløsninger hos Apollo Hårsenter i Sandnes. De er veldig glade i kundene sine og fremhever den personlige konsultasjonen som spesielt viktig for en god kundeopplevelse. Hør mer om hvordan de arbeider med sine kunder i videoen under!

ANNONSE