Annonse

Nordic Hair Awards and Expo 2019

Nordic Hair Awards and Expo 2019
13. juni 2019 lep@freemindsmedia.com

13. juni 2019

Nordic Hair Awards and Expo 2019

Foto: Kaj Sairanen, Peter Bondo Gravesen, Claus Peuckert og Carl D. Marchall

Den 9. juni 2019 åpnet den aller første Nordic Hair Awards and Expo dørene til en verden full av profesjonelle frisøropplevelser. Over 2.000 nordiske frisører, leverandører og hårkunstnere nettverket, minglet og inspirerte hverandre under hele dagen på Lokomotivværkstedet i København, Danmark.
Timeplanen for dagen var fullpakket med 11 hårshow på Main Stage, 4 intime show på Live Stage, flere minishow rundt omkring i lokalet og sist men ikke minst, en spektakulær prisseremoni på kvelden.

Show i verdensklasse

På Main Stage viste flere team det beste Norden har å by på. Blant dem var HeadBrands som løftet taket med sterke farger og musikk, L’Oréal Professionnel x Björn Axén imponerte med oppsetninger av langt hår signert Peter Hägelstam, og Aveda, ledet av Ian Michael Black, utforsket ungdommelige uttrykk med deres kolleksjon Worldhood.

På Live Stage var det en mer intim, eksklusiv stemning hvor frisører kunne nyte show av REVLON Professional, Alterna & American Crew; KEVIN.MURPHY Global Team med Marianne Jensen, James Nicholson, Iggy Popovich og Paz Bamrolia; Schwarzkopf Professional Creative Nordic Team med Lesley Jennison; og Barber Surprise med Adee Phelan, Jac Ludlow, Luke Thompson og Fraser Forsey.

Nordic Hair Expo

Totalt 80 leverandører fra den nordiske frisørbransjen presenterte de nyeste produktene og teknikkene. De flotte standene hadde en innbydende atmosfære som åpnet for samtaler om dagens trender, nye samarbeid og innovasjoner. En av de mest oppsiktsvekkende områdene var der vår hovedsponsor, Cutrin, hadde skapt et eksklusivt bassengområde med hårmodeller som serverte finsk lakris.

 

Barberere, Barberere, Barberere

Barbererområdet samlet både barbere og skjeggentusiaster med deres felles interesse; få menn til å se flotte ut. En av de største attraksjonene var Copenhagen Barber Battle hvor noen av de beste barbererne fra Norge, Sverige, Danmark og Finland kjempet mot hverandre. Den heldige vinneren ble Amin Iranmanesh fra Sverige!

 

Så mye talent på én og samme plass

Under dagen viste de 32 finalistene i livekategoriene Nordic Women’s Hairdresser of the Year, Nordic Men’s Hairdresser of the Year, Nordic Avant-garde Hairdresser of the Year og Nordic Colour Technician of the Year frem deres arbeid foran publikum og juryen. Finalistbildene i fotokategoriene Nordic Editorial Stylist of the Year, Nordic Young Talent of the Year, Nordic Salon Design of the Year og Icelandic Hairdresser of the Year kunne du beundre i Boiler Room.

Nordic Hairdresser of the Year 2019

Når den lyse nordiske skumringen fant sted over København, pangstartet prisutdelingen! Copenhagen Drummers samlet alle de festglade frisørene og bransjens fagfolk på Main Stage. Den fengende musikken fikk publikum i stemning før verten for kvelden, Benjamin Martin, kom ut på scenen iført en kongekappe og jeans à la Freddie Mercury.

Under prisseremonien ble alle vinnerne annonsert imellom spektakulære show fra Linda Schuster & Joakim Roos, Creademic og hovedsponsoren av arrangementet, Cutrin. Den siste prisen Nordic Hairdresser of the Year, ble presentert på slutten av seremonien og den verdige vinneren var Harri Åkerberg fra A.K.A. Luova i Finland. Juryens begrunnelse for prisen var «En look med mange dimensjoner og en discofølelse. Vinneren av Nordic Hairdresser of the Year inspirerte med en fantastisk og overraskende kreasjon med en utrolig komposisjon som virkelig utforsker grensen til hårkunst, og som tar det til det neste nivået».  

Den ‘up-and-coming’ stjernen Alexander Oscar skapte en sjelfull atmosfære i lokalet før DJ Jean von Baden startet dansegulvet og holdt det gående til tidlig på morgenen.

Vi er veldig takknemlige for alle som har gjort det mulig å holde dette arrangementet! Tusen takk for at dere ble med og hjalp oss med å gjøre det til en minneverdig og inspirerende dag for den nordiske frisørbransjen.

ANNONSE