Annonse

Olimb & Co har åpnet ny salong på Munchs Brygge

Olimb & Co har åpnet ny salong på Munchs Brygge
3. september 2019 naw@freemindsmedia.com

03. september 2019

Olimb & Co har åpnet ny salong på Munchs Brygge

Tekst: Gunnhild Bjørnsti
Foto: Gunnhild Bjørnsti, Johan-Halvdan Halvorsen

Berit Olimb er i farta. Med favnen full av roser omgitt av ansatte, leverandører, kunder, familie og venner. Hun er et eneste stort smil og er så glad for sin salong i den nye bydelen Munch Brygge. Hun eier allerede Olimb & Co Frisører AS i Prinsens gate, sammen med partner Doan Tran, og er nå stolt eier av to frisørsalonger.

Tatt godt i mot av naboer og ansatte

– Vi åpnet 1. juni, men det er fortsatt en byggeplass her nede så vi ventet med offisiell åpning etter sommeren.

En av naboene er det omdiskuterte Munch-museet, men det ligger ikke synlig for den hyggelige plassen som skal ta form foran Olimb & Co salongen. Det skal bli vannfontener, benker, lys og planter etter hvert.

– Vi stortrives her, naboene har tatt oss vel i mot. Vi har hatt god kontakt med Stor-Oslo Eiendomsutvikling som leder utviklingen her, med både næringsbygg og 160 leiligheter.

Det har vært hektisk, ingen tvil om at en oppstart er krevende. Berit valgte lokalet kun ut fra tegninger for et år siden, i mai 2018.

– Jeg fikk egentlig hva de kaller en «white box», bare et hull i veggen. Det ble som en tsunami inni meg. «Hva har jeg gjort?» tenkte jeg. Min gode venn Thomas fra Oslo Entreprenør bedrift reddet meg, han ble prosjektleder. Han var så rolig og sa: «Dette ordner vi» og slik ble det. (Berit puster lettet ut).

Berit i strålende form med favnen full av blomster på åpningsdagen i nye Olimb & Co på Munchs Brygge, Oslo.

Ansatte hadde kledd seg opp i flotte fargerike antrekk for åpningsfesten. I rødt er daglig leder Ida Skoglund. I gult sees lærling Sandra Hackemesser. I rosa glitrer frisør Marius Andreassen. Modellen i grønt er Berits niese Martha-Marie Olimb. Her foran salongens store veggmaleri. 

Tegnet egne skisser

Angående innredning hadde Berit etter beste evne tegnet noen skisser. Kanskje ikke så lett forståelig for andre enn henne selv.

– Jeg trengte flere gode råd for hvordan vi skulle innrede. Hvilke farger og hvilken stil kunne passe? Heldigvis kjente jeg Caroline fra Wellonda Norway AS fra tidligere prosjekter, og hun skjønte med en gang tegningene og hva jeg var ute etter.

Lokalet har nå særpreg med varme farger, som oransje, litt gult, terracotta, jordtoner, noe blått og grått.

– Dette store veggbildet er hoved-dekorasjonen. Det er skapt med en helt spesiell teknikk takket være ny teknologi. Kunstner og interiørdesigner Aina Sollie Steen har avfotografert et maleri som igjen er trykket på 300 fliser. Er det ikke flott? Du kan se penselstrøkene.

Berit viser det enorme kunstverket på 2 x 6 meter. Det er praktfullt.

– Jeg spurte Berit hvilken stemning hun ønsket seg her i salongen? Ro og velvære eller energi? Begge deler var svaret. Derfor er dette bildet laget slik at du kan bli avslappet ved å se på noen av fargene og få energi av andre. La de fargene du trenger fylle deg, forteller kunstneren selv, Aina Sollie Steen.

Arbeidsstasjonene er fleksible og kan ryddes bort når det holdes kurs i salongen.

De varme, duse tone er plukket opp med søyler i delikat fersken-farge, blomster i oransje, gylne lysholdere og lamper, stoler i oransje og skinnsete i brunt. Resultatet er et hyggelig, industrielt lokale som ikke er kaldt, men ultra moderne med menneskelig touch.

– Vi har fått tegnet inn hyller og innredning etter mål. Lysdesign har FLOS stått for, forklarer Berit og viser bla en flott taklampe rett innenfor inngangspartiet.

Kundene kommer fra de mange menneskene som bor på Munchs Brygge og i Barcode området.

–De som bor og jobber her har virkelig ønsket oss velkommen, samt at vi også har noen «gamle» kunder her. Vi leverer nesten de samme tjenester som hos Olimb & Co i Prinsens gate, her er tre ansatte som frisører, samt to jenter som driver med negler, vipper og fotpleie. Salongen i Prinsensgate har Vilma, (Norges beste hud- og kroppsterapeut) som i tillegg utfører hudpleie og kroppsmassasje.

Berit er stolt av sitt total-konsept hun har utviklet etter mange år i bransjen, og viser 9 arbeidsplasser og tre vaskestasjoner som ligger i første etasje og med trapp opp til annen etasje som er viet skjønnhet og velvære.

Samarbeid med kjendis i frisørbransjen

– Innredningen er fleksibel, vi kan flytte rundt på arbeidsstasjonene og få ekstra plass når vi holder klippe- og fargekurs sammen med Creademic, et ledende firma i Europa.

Mark Martens-Anderson fra Creademic er på besøk fra Danmark. Mark er kjendis i frisørbransjen, han var bla. med å arrangere Nordic Hair Awards sammen med Hair Magazine i juni i København. Nå har han og Berit funnet god kjemi og startet et samarbeid.

– Creademic vant en pris i Paris som verdens beste frisørakademi i 2014. Der møtte jeg Berit, vi begynte å snakke sammen og fant ut at vi hadde felles verdier. Rent intuitivt forstod hun umiddelbart hva vi stod for. Vi holder kurs over hele verden, men Olimb & Co er de eneste som vi har startet samarbeid med utenfor Danmark. To ansatte her, Doan og Dimas, er nå sertifiserte som Blue Angel, det er vår intensive diplomutdannelse. De underviser nå i Norge, forklarer Mark.

Allerede helgen etter åpningen, holdes det kurs i den nye salongen. Lokalet ligger til rette for en aktiv og spennende høst. Vil man vite om når de neste kurs arrangeres, gå på Olimb & Co sin hjemmeside.

Mark Martens-Anderson og Creademics bok om frisørteknikker.

Denne artikkelen kommer også på trykk i neste utgave av Hair Magazine.

ANNONSE