Annonse

Q&A Richard Mannah – Insirerende talent fra ‘down under’

Q&A Richard Mannah – Insirerende talent fra ‘down under’
28. februar 2019 bal@freemindsmedia.com

28. februar 2019

Q&A Richard Mannah – Insirerende talent fra ‘down under’

Q&A Richard Mannah - Insirerende talent fra 'down under'

Richard Mannah er opprinnelig fra Australia og har jobbet med hår i 24 år. Han har tidligere jobbet med utdanning og show for Toni&Guy i London og er i dag International Artistic Director for JOICO. Vi møtte den prisvinnende frisøren på produktlansering med JOICO i Berlin.

Hvorfor valgte du å bli frisør?
Jeg valgte å bli frisør fordi min bestefar var frisør. Jeg elsket alltid å se han klippe hår, så det be naturlig for meg å klippe andre sitt hår da jeg gikk på skolen. Jeg pleide å klippe håret til vennene og lærerne mine, jeg klipte også håret til familiemedlemmer. Så ble det en naturlig overgang til å jobbe med hår fordi det var noe jeg likte veldig godt og synes var gøy. Jeg elsker fortsatt å se et langt hår før man starter å jobbe med det, og så se resultatet etterpå og den selvtilliten det gir personen. Det får meg til å føle meg så bra når jeg får andre til å føle seg bra, og det er derfor jeg fortsatte å drive med hår.

Hva er ditt mest minneverdige øyeblikk fra din karriere?
Jeg har veldig mange forskjellige minner. Å reise verden rundt, og å gjøre show. Jeg tror en av høydepunktene og en av de beste minnene jeg har er da jeg vant London Hairdresser of the Year på British Hairdressing Awards i 2011. Det er en stor, stor utmerkelse. Det har alltid vært en drøm siden jeg startet som frisør, og så, mange år senere, mitt siste år i London, så vant jeg London Hairdresser of the Year. Det er et herlig minne jeg alltid vil se tilbake på som gir meg et smil om munnen.

Hvis du skulle velge et annet yrke, hva ville du arbeidet med?
Kokk! Jeg elsker å lage mat. Det er ganske likt som frisørarbeid, det er veldig kunstnerisk og veldig kreativt. Med frisørarbeid, når du klipper håret og føner og styler, da starter man å virkelig gjøre håret personlig og skape noe individuelt. Det er det samme med matlaging, når man måler opp og tilsetter ting, krydrer med litt salt og andre urter, legger til hva enn som trengs, da skaper man noe personlig. Jeg mener det er mange likheter med matlaging og frisørarbeid. I tillegg til at man serviserer mennesker! Det liker jeg veldig godt, å gi noe til mennesker. Du kan gjøre håret sunt og gjøre kroppene deres glade, som igjen har en effekt på håret, alt har jo egentlig en effekt på håret. Så det er egentlig ganske likt, når man tenker over det.

Hvor finner du inspirasjon til å jobbe med hår?
Det kan komme fra mange forskjellige steder. Det kan komme fra mennesker på gaten, det kan komme fra Instagram, det kan komme fra magasiner, catwalks, eller fra naturen. Jeg var nylig i Jamaica, så dro vi ut for å snorkle, og da jeg snorklet så jeg på alle korallene og alle fiskene med masse ulike farger, og da tenkte jeg ‘Dette er så inspirerende’. Jeg tror inspirasjon kan komme fra alt rundt oss, så lenge vi har åpne øyne og et åpent sinn til å bli inspirert.

Hvorfor valgte du å jobbe med JOICO?
Det var en veldig naturlig overgang for meg. Etter at jeg hadde arbeidet med Toni&Guy i mange år, var jeg i Australia og gjorde en photoshoot med broren min som er fotograf, og da gjorde han en shoot for JOICO Australia. Så sa han ‘Richard, de trenger noen til å gjøre hår, hvorfor gjør ikke du hår for dem? Du er jo i Australia, kom og jobb med meg på photoshooten’. Og da sa jeg ‘La oss gjøre det’. Så gjorde jeg shooten med dem og de elsket det. De ringte JOICO America og sa ‘Hør her, Richard har base i New York, han er en fantastisk frisør’. Lang historie kort; jeg møtte en dame som er ansvarlig for PR & Communications, og vi kom veldig godt overens. Så sa hun ‘Vet du hva? Jeg vil at du skal gjøre hår for oss’. Så startet jeg å gjøre shoots for dem, og jeg gjorde også step-by-steps, og så ble det etter hvert bare mer og mer arbeid med dem og jeg likte utrolig godt det jeg holdt på med. Så signerte de meg som Global Guest Artistic Director. Så nå er jeg International Artistic Director for JOICO.

Hvor lenge har du jobbet med JOICO?
Nå har jeg vært med JOICO i 1,5 år. De siste seks månedene har det vært mye fokus på produktlansering av Defy Damage, i tillegg til kurs og opplæring. Og grunnen til at jeg elsker det, foruten å jobbe med så dyktige, talentfulle mennesker som forstår industrien, som forstår frisøren og behovene frisøren og kunden har, er at de har et produkt som gjør hår sunt og sterkt. Alle vil jo ha sunt hår, alle! Uansett om man er gammel, ung, har kort hår, langt hår – sunt hår er lykkelig hår. Og å få være involvert i et selskap for det primære fokuset er sunt hår har virkelig vært et vendepunkt for meg.

Har du satt deg noen mål du vil oppnå?
Jeg har gjort veldig mange ting, men det er alltid bra å ha mål. På den måten vokser man personlig og utvikler seg. Uansett hvor mye suksess man har eller hvor mye erfaring man har kan man ikke belage seg på gårsdagens suksess for morgendagens inspirerende suksess. Jeg vil bare alltid utvikle meg. Jeg vil alltid føle meg litt ukomfortabel i livet, fordi når man er for komfortabel så vokser man ikke. Det er når du trår ut av komfortsonen og prøver noe nytt, prøver noe annerledes, det er da du jobber med deg selv og på å forbedre teknikker og måten du jobber med hår på.

Er det noen frisører du ser opp til?
Antoni Mascolo er en jeg alltid vil se opp til og bli inspirert av, ikke bare på den kreative hår-siden, men også måten han snakker på en scene og måten han kommuniserer med publikum. Så er det frisører som Eugene Souleiman, som er veldig kunstneriske og kreative, det elsker jeg. Jeg har jobbet med han på fashion weeks. Det er mange frisører som jeg hele tiden inspireres av, frisører som er veldig kjente og frisører som ikke er kjent i det hele tatt. Et bilde av en frisør sitt verk, uansett hvem de er, kan være en inspirasjonskilde.

Denne artikkel ble publisert i Hair Magazine 1. utgave 2019.


ANNONSE