Annonse

Saxifraga – verdens nordligste frisørsalong

Saxifraga – verdens nordligste frisørsalong
4. oktober 2019 lep@freemindsmedia.com

04. oktober 2019

Saxifraga – verdens nordligste frisørsalong

Tekst: Gunnhild Bjørnsti
Foto: Marianne Otterdahl-Jensen

På 78 grader nord klipper og friserer Lene Koskamo-Kristiansen alle som vil bli pene på håret. Lokale så vel som turister, – Longyearbyen er internasjonal.

Frisør Lene Koskamo-Kristiansen (34) flyttet til Svalbard i juni 2018 etter et aktivt frisørliv i Oslo.

– Jeg stortrives som frisør og har jobbet meg opp fra jeg var 16 år. Jeg ville lære alt og gikk på mange typer kurs. I Oslo var jeg ansatt hos Straa Frisørene, Adam og Eva og Gevir. Jeg var i et spennende miljø og hadde som mål å bli blant Norges beste frisører og forstå hva kunden ville ha. Jeg var ikke med i konkurranser, det å stå på scenen er ikke min greie. Mennesker derimot synes jeg er kjempespennende samt å maksimere potensialet i livet – det er jeg veldig opptatt av, forklarer Lene engasjert.

Lene oppnådde det hun drømte om og ble en av Norges beste frisører og stylister, men fikk ingen glede da hun nærmet seg målet. – Jeg følte meg bare sliten, utfordringene ga meg ingenting lenger. Jeg hadde hatt det kjempegøy, lært masse, men trengte detox fra Oslo. Jeg måtte sette meg nye mål og se andre retninger i livet. Finne mer ut av hvem jeg er, hvor jeg kommer fra og hva som gjør meg lykkelig.

Frisør Lene Koskamo-Kristiansen stortrives på Saxifraga, verdens nordligste salong på Svalbard, etter 16 år i Oslo.

Lene kommer opprinnelig fra Kirkenes i Finnmark og begynte å søke mot røttene igjen. Ikke nødvendig til Kirkenes, men nordover. Da hun oppdaget at det var en stilling ledig som daglig leder hos Saxifraga i Longyearbyen, var det som å skyte et skudd i blinde. – Er det meningen jeg skal nordover igjen, så får jeg jobben. Jeg tenkte at det var en spennende ny utfordring som ville gi utvikling. Lene søkte til eierne av salongen, Anne- Marit Heggelund og John Einar Lockert, og fikk stillingen. Hun jobber nå med tre ansatte.

Denne artikkelen ble publisert i Hair Magazine 3. utgave 2019.

ANNONSE