Annonse

Tips for å redde solskadet hår

Tips for å redde solskadet hår
7. august 2019 bal@freemindsmedia.com

07. august 2019

Tips for å redde solskadet hår

Sommer og ferie betyr sol og bading, og dessverre opplever mange skadet hår etter å ha brukt tid i saltvann eller klor. Mot høsten kan håret derfor være tørt, slitt og ha mistet farge, og vi har derfor samlet en rekke tips som du som frisør kan gi videre til dine kunder med sommerskadet hår.

 

 

Børst med omhu
Hår som er skadet av sol og sommer kan være vanskelig å børste ut. Dersom man er hardhendt med håret kan hårstråene brekke og bli ytterligere skadet. Et tips er å bruke en bredtannet kam og starte i enden og jobbe opp til røttene, før man eventuelt bruker en finere kam senere.

Erstatt tapt fuktighet
Skadet og tørt hår trenger ofte trenger hjelp til å bli friskt og livlig igjen. Anvend produkter som gjenoppretter fuktigheten i håret, og en god hårkur eller maske kan være til stor hjelp.

Gi liv til fargen
Salt, sol og klor er noe av det som sliter mest på hårfargen, og for å gjenopprette glansen og fargen kan du gi en kunden en glansbehandling for å gi liv til hårfargen igjen. I tillegg kan du anbefale en fargebeskyttende sjampo og balsam som vil hjelpe til og holde på fargen.

Tilpass behandling til hver enkelt kunde
Hver enkelt kunde har forskjellige behov, og for deg som frisør er det viktig å hjelpe kunden med den riktige behandling. Et godt tips er å finne produkter kunden kan bruke hjemme slik at de kan forebygge skadene frem til neste besøk i salongen. For eksempel kan UV-beskyttende produkter være godt for din kundes hår for å unngå ytterligere skade.

 

 

Klipp slitte tupper
Slitte tuper kan skyldes en rekke problemer, blant annet varme og sol. Redningen for din kunde sitt hår kan derfor være en klipp hvor man kvitter seg med slitte og splittede tupper og dermed unngår at de fortsetter å dele seg.

Skyll med kaldt vann
Tørt hår kan ofte være kruset, og et godt tips for å unngå dette er å skylle håret med kaldt vann. Dette vil minske krus i håret og gjøre at håret ser mer skinnende og glansfullt ut.

Leave in-produkter
Selv om slitt hår kan være vanskelig å redde, finnes det mange gode produkter man kan påføre i håret før kunden går fra salongen. For eksempel kan en hårolje være effektivt middel for å gjøre at solskadet hår kjennes friskere, og kan gi et ekstra fuktighetsboost og holde på glansen i håret.

 


ANNONSE